e
Banner

Etiketler: adil karaismailoğlu



BTK hattında 3.500 ton kapasite artışı


Yayın: 14-05-2020
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Covid-19 tedbirleri kapsamında dış ticarette talebin arttığı Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) hattına ilave 3 bin 500 ton kapasite artışı sağlayacak konteyner aktarma sistemini Türkiye Gürcistan sınırının Türkiye tarafından bulunan Canbaz İstasyonuna kurduklarını açıkladı. Karaismailoğlu, söz konusu talep artışının söz konusu hattın önemini ortaya koyduğunun altını çizdi.




Türkiye ile Macaristan arasındaki sorun çözüldü



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Macaristan ile yapılan müzakereler sonucu yaşanan transit geçiş belgesi sorununun çözüldüğünü açıkladı. 3 bin adet olan ikili geçiş belgesinin toplam 5 bin adet olacağı, Macaristan’dan temin edilecek toplam transit geçiş belgesi sayısının 110 bine, toplam ikili geçiş belgesi sayısının ise 5 bine yükseleceği ifade edildi.




Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, MAN’ı test etti



Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), karla mücadele için 25 adet  MAN TGS 33.430 6x6 aldı. MAN tarafından Türkiye’nin zorlu kış şartları için özel ekipmanlarla donatılmış olan araçlar, yurt genelindeki 17 farklı Bölge Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek.  Karayollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarında görev alacak  olan araçlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle karayolları yetkililerine teslim edildi. Bakan Karaismailoğlu, törende MAN’ın kar bıçaklı, tuz serpme aracına binerek, bir süre kullandı.